Hårby

Hårby er en landsby med ca. 250 indbyggere. Dermed er Hårby i dag den største landsby i De 7 Dale, og landsbyen er mangfoldig med en god blanding af nye og gamle – både mennesker og huse.

Hårby ligger blot seks kilometer nord for Skanderborg, 10 kilometer vest for Hørning og 25 kilometer vest for Aarhus.

 

Aktive beboere

Hårby har en aktiv beboerforening, der står bag en bred vifte af aktiviteter. Der er bl.a. Pinsekaffe, Affaldsindsamling, Juletræstænding, Skt. Hans bål og Nytårsskål i Hundeskoven. For ikke at nævne sommerens ”Tour de Hårby” med besøg i byens haver og efterårets Dragefestival.

Ud over beboerforeningen aktiviteter er der flere private tiltag. Byens største tilløbsstykke er det årlige julemarked i Det Gamle Mejeri med udstillere og besøgende fra nær og fjern.

 

For gamle og for alle

Siimtoften 9 – i daglig tale ”Nieren” er et samlingssted som Skanderborg Kommune stiller til rådighed for foreninger og andre fællesskaber. Oprindeligt var Nieren tiltænkt de ældre i landsbyen, men nu er det et sted, alle mødes.

Der er både legeplads, boldbane og plads til udendørs hygge ved gadekæret ved Hårby Bygade.

Hårby har tidligere både huset andelsmejeri, forsamlingshus og en brugs. I dag er der et levende miljø for mange mindre erhvervsdrivende – og du kan både blive klippet, købe smørrebrød og få repareret din bil lokalt.

Lær mere om Hårby og alt det, der sker på Hårbys Facebook gruppe.