Veng

Veng har en lang og farverig historie, og man mærker i høj grad historiens vingesus, når man kommer til den lille landsby. Det smukke Sophiendal Gods, Restaurant Venge Kloster og Veng Kirke, der ligger på toppen af bakken. Kirken hørte til Veng Kloster, der omkring år 1000 blev grundlagt af en flok tilrejsende, engelske munke – og i øvrigt er Nordens ældste, bevarede klosterkirke.

Veng by voksede op omkring klostret, Veng Sogn voksede op om Veng Kirke, og Veng har takket være godset og kirken været et historisk knudepunkt i De 7 Dale.

Takket være en aktiv sognepræst er der stadig liv og glade dage i og omkring kirken. Koncerter året rundt, spaghettigudstjenester, studiekredse og meget mere sikrer, at kirken den dag i dag er en aktiv deltager i lokalsamfundet.

 

Natur på dørtærsklen

Hvor godset, kroen og kirken dominerer på den ene side af Låsbyvej, er det naturen, der dominerer på den anden. Veng Sø, Ravn Sø, skov og bakker giver et utal af muligheder for at nyde området.

Veng er en mindre landsby med et godt sammenhold. Hvert år arrangerer beboerforeningen sommerfest, hvor nye og gamle beboere har en hyggelig dag sammen.

Bliv klogere på livet i Veng:

Vengs Facebookside

Restaurant Venge Klosterkro

Sophiendal Slotshotel

Veng Kirke