Tingdalen

Tingdalen ved Mesing

Tingdalen er et stykke smukt natur med både skov, vandløb og bundløse sumpe. Men en gåtur gennem Tingdalen er ikke mindst en gåtur gennem historien.

Dalen har navn efter områdets gamle tingsted. Det var der, man i vikingetiden og middelalderen mødtes og traf de store beslutninger – den tids byrådssal eller Folketing.

Parker bilen ved gadekæret i Mesing, og gå ad Tingdalvej mod Illerup Ådal. Der er en lille p-plads, inden du går ind i skoven, og går du ned ad trapperne, vil du kunne se nogle store sten på den anden side af slugten – det er resterne fra tingstedet.

Følger du vandløbet (der er tørlagt en del af året), kommer du til en stenbro, der fører over på den anden side af slugten og ned i skoven til et sumpet område med mange kilder.

På din tur gennem Tingdal vil du overalt kunne se spor af, at der her har boet mennesker i hundredvis af år.

Du vil kunne se rester af det gamle vandværk, og når du kommer til en flad slette, står du ved den forsvundne landsby Ravndal. Den lå her ifølge kilderne fra 1200-tallet og frem til 1700-tallet. Et enkelt sted er der humle og et andet sted er skovbunden helt blå om foråret af blå anemoner.

Tingdalen og vandløbene munder ud i Illerup Ådal.

Mere om Tingdalen

Find information om Tingdalens shelter på Danmarks Smukkeste – og få inspiration til turen på Jenses Vandringer.

Tak til Erna Bachmann fra Veng Lokalarkiv