Møllestien

fra Veng Skole og Børnehus til Veng

Velkommen til vandreruten Møllestien

På Møllestien mod Veng, kommer du først igennem Kirkeskoven. Her er terrænet kuperet og højstammede bøgetræer dominerer i skovbilledet. I nordenden af skoven kommer du forbi en smuk skovbæk som snor sig gennem træerne – den er uberørt af menneskers regulering. På turen kan du gøre holdt ved skolens shelterplads midt i skoven.
Ad den gamle vej til møllen, går turen nu opad mod Bavnhøj. Her lå engang den Mølle, der giver navn til stien. Fra toppen af Bavnhøj er der en fantastisk udsigt over Ravnsø og Himmelbjerget kan du se i det fjerne. Kirken i Veng, hvor Møllestien ender, ligger smukt nedenfor bakken. Turen til Veng er 2,6 km.  Fra Veng Kirke kan du følge den røde rute videre gennem Hemstok Skov til Nygårde – denne rute  er 3,5 km.

 

Veng Skole & Børnehus

Veng Skole & Børnehus, som ligger på den anden side af vejen, har både vuggestue, børnehave, skole, SFO og klub. Også dagplejen i området holder fast til i huset nogle dage.
Et særligt varemærke for Veng Skole & Børnehus er et aktivt ude- og fritidsliv. Som nabo til Hemstok Skov har skolen en bjælkehytte og flere sheltere i skoven, hvor der både er aktiviteter med overnatning og undervisning i naturen.
Du er som gæst også velkommen til at bruge faciliteterne i skoven.

 

Om vandreruten

Vandreruten er lavet i et samarbejde mellem Veng Skole & Børnehus, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet, HIK81, Lodsejere, Skanderborg Kommune, Greenways og Landsbyklyngen De 7 Dale.

141505528_4037939312906290_2882053650565366824_n
Fotograf: Allan Faurskov
Fotograf: Allan Faurskov